Kontakta oss!

Effektivt, Miljövänligt & Ekonomiskt

Videokonferens istället för affärsresor gör att ni sparar tid, pengar och vår natur! Det är ett självklart val för företag. Det är inte bara långa affärsresor som videokonferens gör det effektivt. Att ta sig genom stan för ett möte på 1 timma görs mer effektivt över videokonferens. Ha kontakt med distributörer, kunder och personal dagligen, arbeta effektivt. Gör det till en vana i företaget.

Det är nu TechTeam kommer in för att hjälpa er hitta rätt utrustning som är anpassade för era behov. Här under ser ni alternativ från dom minsta mötesrummen, styrelserummet och större mötesytor.

Dedikerade videokonferenssystem

Vi rekommenderar alltid att använda sig av ett dedikerat videokonferenssystem som är certifierat från t.ex. Google, Microsoft eller Zoom.

Dessa videokonferenssystem använder sig av en dedikerad dator som följer med i paketet. Fördelen med dessa system är att man inte behöver koppla några kablar till sin laptop.  Kablarna sitter statiskt i den dedikerade datorn.

Kanske känns krångligt men det är lättare än vad du tror. Det enda du behöver känna till när du kommer in i konferensrummet är hur du använder dig av t.ex. Microsoft Teams. Skapa ett nytt möte i din kalender och lägg till rummet som en resurs. Ditt möte kommer upp på touchpanelen på bordet och du trycker starta möte.

Bring your own device?

Problemen är många och kommer bli fler tills det förhoppningsvis blir bättre.
Idag använder vi oss primärt av USB-C som standard. USB-C är en kontakttyp och säger inte så mycket mer. Det finns många olika typer av USB-C som fungerar väldigt olika. Det kan vara svårt att veta vilket typ av USB-C som finns i t.ex. din dator eller USB-C-kabeln som kommer upp på bordet. 

Det var enklare förr med en HDMI-kabel och en USB-A-kabel som kom upp på bordet. Det var en enkel standard men inte lika bekväm som USB-C där du även kan ladda datorn.

USB-C med Thunderbolt

Apple använder sig av ”USB-C Thunderbolt alt. mode DisplayPort” i sina datorer. Det gör att dom kan visa bild via USB-C-kabeln med funktionen DisplayPort. Vissa premiumdatorer som har Windows 10 och 11 kan ha Thunderbolt men det är inte jättevanligt. Om ni har ett system baserat på USB-C med Thunderbolt finns det ingen lösning för användare utan Thunderbolt. 

USB-C med DisplayLink

Datorer med Windows 10 och 11 använder sig av DisplayLink som standard för att visa bild via USB-C-kabel till skärmen. Problemet är att Mac inte använder sig av DisplayLink. MAC-användare kan dock ladda ner DisplayLink gratis för att få det att fungera. Denna lösning rekommenderar vi framför en Thunderbolt-lösning.

Vi hjälper gärna till med att ta fram en BYOD-lösning till er baserat på DisplayLink eller Thunderbolt. 

 

Kontaktformulär

Skicka oss ett meddelande så hör vi av oss inom 24 timmar. Oftast går det mycket snabbare än så.