Kontakta oss!

Detta ingår i tjänsten.

Planering, arkitektur, installation, segmentering, drift, underhåll, övervakning, optimering och support. -Vi tar hand om allt!

Ett välfungerande nätverk är en central och kritisk del för alla företag, med allt högre krav på funktionalitet, tillgänglighet och kapacitet från användare i alla led. Med Nätverk som tjänst finns vi med från start och dygnet runt.

Snabbt, stabilt och säkert

Vi är med från början och utför en behovsanalys för att ta fram en plan för ert nätverk. Uppkoppling via WiFi används som standard idag och kräver en snabb och stabil uppkoppling. NetiFi ligger långt fram i utvecklingen med WiFi 6 och WiFi 6E.

Vi levererar säkra nätverk med brandvägg som har både stöd för IDS och IPS. Utöver detta utför vi en grundlig segmentering och brandväggsreglering.

MSSS

  • Maintenance
    Vi lägger stor del av arbetet på att underhålla och optimera våra nätverk. Tack vare att vi arbetar proaktivt uppstår sällan problem.  

  • Fri support och Service.

  • SwapNow
    Går hårdvaran sönder ingår felsökning, ny hårdvara och installation av ny hårdvara.

WiFi företag

Funderar du över vilket som är det bästa sättet att installera accesspunkter för att kunna optimera ditt WiFi? WiFi är en teknik som kräver mycket noga planering och eftertanke. Flera faktorer spelar stor roll för ett optimerat WiFi-nätverk för företag. Några av dessa faktorer är val av rätt accesspunkt och placering. Görs inte detta rätt från början så kan det ha en stor negativ påverkan på hela företagets trådlösa nätverk.

WiFi 6 & 6E

Så, hur mycket snabbare är Wi-Fi 6?

9,6 Gbps är den maximala genomströmningen av WiFi 6 över flera kanaler. WiFi 5 erbjuder maximalt 3,5 Gbps. Dessa är dock teoretiska maximivärden; i verkliga situationer kan det vara svårt att nå denna topphastighet. Som sagt, eftersom det maximala delas mellan flera enheter, kan enheter med WiFi 6 njuta av betydligt högre hastigheter även om de inte når maximal potential.

WiFi 6 kan uppnå högre dataöverföringshastigheter genom en mängd olika tekniker, till att börja med effektivare datakodning och intelligent användning av det trådlösa spektrumet som möjliggörs av kraftfullare processorer.WiFi 6 kan resultera i upp till 75 % mindre latens. Detta uppnås genom att hantera stora mängder nätverkstrafik mer effektivt. 

Likt trådbundet nätverk
WiFi 6 kommer allt näramre ett trådbundet nätverk. Detta frigör potentiellt fler användare från begränsningarna med att ha behov av en kabel kopplad till sin dator.  WiFi 6 hjälper till att överbrygga klyftan mellan trådbunden och trådlös anslutning ytterligare.

Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA).OFDMA delar trafik i mindre datapaket och överför data till flera enheter samtidigt. Detta minskar risken för latens och fördröjning på grund av “köbildning”.

Säkerhet
Båda standarder erbjuder hög säkerhet med ”Wi-Fi Protected Access 3” (WPA3) som använder sig av tekniken ”Simultaneous Authentication of Equals” (SAE). Tidigare användes WPA2 med PSK vilken inte längre anses som tillrävkligt säker. Det var enkelt att sätta upp en lista med möjliga lösenord och starta en process där alla lösenord testat. Med WPA3 har du ett försök och sedan vänta till nästa session.

WiFi 6E
När du uppgraderar din trådlösa infrastruktur till Wi-Fi 6-standarden kommer du att få förbättrad säkerhet och prestanda för din trådlösa miljö. Att gå hela vägen till Wi-Fi 6E, som erbjuder det nya spectrat 1 200 MHz, kommer du att maximera nätverket till fullo. Exklusiviteten hos 6 GHz-frekvensbandet och obligatorisk säkerhet gör Wi-Fi 6E till ett bra val för alla som vill gå över från sina nuvarande Wi-Fi 5-miljöer. Framtiden kommer snabbare än vad du tror.

Kontaktformulär

Skicka oss ett meddelande så hör vi av oss inom 24 timmar. Oftast går det mycket snabbare än så.